fbpx
 

Om företaget

Familjeföretaget i lysekil

ORAMA är ett familjeföretag som är grundat av Arne Karlsson. Efter 5 års utveckling producerades de första fönstren 1998 med unika egenskaper baserat på en konstruktion som tål tuffa miljöer. 
Arne hade dessförinnan arbetat med beslag och fönster sedan 1960-talet. Alla dessa år av erfarenheter gjorde att Arne kom fram till vilka egenskaper som krävs för en optimal och hållbar fönsterkonstruktion.  

Denna unika erfarenhet har lagt grunden för ORAMA fönstret, ett fönster av aluminium med en insida av komposit. I Bohuslän är väder o vind en faktor som påverkar materialvalet.  
Stekande sol o salta vindar på sommaren, blir totalt tvärtom på höst och vinter när bitande kyla o stormvindar från Nordsjön drar in. Bättre plats för utveckling av ett fönster går knappt att finna & detta borgar för en otroligt hög kvalitet. 

I företaget finns en mycket gedigen kompetens, vi förvaltar ett kunskapsarv och en tradition som vi är mycket rädda om. När vi rekrytera så sker det uteslutande på gott rykte, vi lär känna personen i fråga och står själva för det mesta av upplärningen. Vi verkar för att finnas kvar och bedriva vår verksamhet här i Lysekil i samma familjeanda sen starten 1998.   

Vi vågar sticka ut hakan här på Orama.
Med påståendet att vi tillverkar marknadens mest hållbara fönster.

Anställda

Vår fabrik ligger i Lysekil och här tillverkas alla våra produkter av vår mycket kompetenta personal.

I dagsläget har vi 25 anställda och en yta på 5000kvm i utkanten av Lysekil